Nie planowałem specjalnie czytać o Hellspin, temat pojawił się raczej przypadkiem podczas przeglądania różnych stron w internecie. Zatrzymałem się przy jednym tekście i spróbowałem przeczytać go spokojnie, żeby po prostu zrozumieć o czym tam jest mowa. Nie chodziło o podejmowanie żadnej decyzji, raczej o zwykłe sprawdzenie treści. W pewnym momencie natrafiłem na określenie Hellspin kod promocyjny, ale szczerze mówiąc nie mam pewności czy dobrze rozumiem sens tego fragmentu. Być może chodzi o coś oczywistego, ale kiedy czytałem dalej, zacząłem się zastanawiać czy nie interpretuję tego trochę zbyt prosto. Część zdań wyglądała dla mnie dość jasno, jednak przy innych nie byłem już tak pewien znaczenia. Dlatego zostało mi wrażenie, że mogłem coś zrozumieć nie do końca tak, jak było opisane. Czy ktoś jeszcze czytał ten fragment i też miał podobne wątpliwości?
top of page

Reserve Wind Ensemble
Public·78 members
6 Views
bottom of page
Takie wrażenie zdarza się czasem przy czytaniu podobnych opisów. Sam miałem sytuacje, kiedy po pierwszym przeczytaniu wydawało się, że wszystko jest jasne. Dopiero później pojawiała się myśl, czy na pewno dobrze rozumiem szczegóły. Wtedy zwykle wracam do tekstu jeszcze raz i czytam go wolniej. Czasami przy drugim czytaniu zauważa się rzeczy, które wcześniej nie zwróciły uwagi. Nie oznacza to od razu, że coś jest niejasne. Raczej że niektóre zdania można odebrać trochę inaczej. Dlatego lekkie wahanie przy takich opisach jest raczej normalne.